IB Resources FotoPage

By: dR ali IB Resources

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 17-Apr-2007 12:26 Email | Share | | Bookmark
Bunga-bunga indah di Tanjung Jara

Macam sakura lah pulok...
Blossom...
Tabebuia Rosea
Minggu lepaih kawan ada program kat Paka selama 4 hari...
hari last tu kawan berkesempatan utk ronda-ronda Dungun...
kawan pegi ke Tanjung Jara... tapi tok masuk arr kat dalam resort dia...
kawan cuma terpegun nengok sepohon pokok yg rimbun dengan bunga-bunga indah macam sakura di Jepun...
pokoknya tok berdaun.... hanya berbunga...



Untuk nengok lebih banyok gambor... KLIK AJER KAT SINI...


Quote:
Kawan doh dapat tahu nama bunga nih... Tabebuia Rosea

_______________________________________________________________________


Friday, 13-Apr-2007 13:24 Email | Share | | Bookmark
Jalan-jalan di KLCC

Sunrise kelihatan kat side mirror...
Sunrise @ Temerloh
Kat atas sky bridge KLCC...
View all 6 photos...
Alhamdulillah pada awal Februari hok lepaih kawan ke KL... balik hari ajer...
sebenornya kawan menemankan Hanafiah (rodong) hok ader meeting kat KL...
kebetulan pulok hari tu kawan free... maka kawan pegi ajerlaa utk shoot aper-aper hok patut...

Kami bertolok lepaih subuh....
dalam kul 7.00 lebih sikit doh sampai kat RR Temerloh....
sempat jugok kawan shoot sunrise kat Temerloh sebelum breakfast...



Lebih banyok gambor sunrise ada KAT SINI...

Lepaih tu kami meneruskan perjalanan ke KL....
disebabkan meeting rodong tu dekat ngan KLCC... maka kawan merayapler kat KLCC...
ambik gambor ngan rodong-rodong tokgajah.com hok keje kat KLCC tu...



Lebih banyok gambor KLCC ada KAT SINI...

Alhamdulillah.... Creed @ Asri (rodong tokgajah.com) hok kerja kat KLCC nih teloh ambikkan tiket utk
kawan naik Skybridge twin tower nih...
kawan dapat naik skybridge tu lebih kurang dalam pukul 11.00 pagi..
disebab Asri ambik 2 tiket... tapi dia ada kerja pulok... tok dapat joint...
maka Fauzi ikut kawan naik ataih tu... memang beh view kat ataih tu...



Lebih banyok gambor Skybridge ada KAT SINI...

Lepaih makan tengahari... kawan gi ronda-ronda Aquaria KLCC pulok...
Pada kawan laa... Aquaria KLCC nih hok beh nyer tunnel dia tu...
hok lain-lain beh lagi kat underwater world Langkawi...



Lebih banyok gambor ikan tu ada KAT SINI...

Petang tu kami balik ke Kuantan...
lagi sekali berenti minum kat Temerloh... dan dapat shoot sunset pulok kat RR tu...
keknyer kawan tok sempat nok edit gambor tu...
nanti arr... lain kali kawan up gambor sunset pulok....


Quote:
Insyallah pada 21, 22 & 23 Apr nih kawan akan berXPDC ke Taman Negeri Endau Rompin... sesiapa hok berminat bolehlaa call kawan kat 013 - 934 2121 atau email drali@miosh.net
Cerita detail mengenai trip kawan ke sana tahun lepaih ada di sini...

________________________________________________________________________

Klik gambar utk gambar besar :



Sunday, 8-Apr-2007 11:18 Email | Share | | Bookmark
Pantai Sepat, Kuantan

Ranting yg terdampar...
Pohon nyiur melambai...
Jalan ke Pantai Sepat
OK... entry pasal Ulu Tembeling doh khatam...
kali nih kawan upkan gambor-gambor sekitor Pantai Sepat pulok...
Pantai Sepat nih terletok tok jauh dari bandor Kuantan...
kawan ingat lebih kurang 15KM ajer dari Kuantan..

Kalau nok ke bandor Pekan ikut pantai, insyallah melalui Pantai Sepat nih...
Kawan suka bawok keluarga berkeloh kat sini...

Gambor nih kawan ambik tahun lepas... tapi belum pernah up lagi kat sini...
yg up pun gambor nelayan silhouette tu ajer...


Gambor nih pulok kawan ambik 2 minggu lepaih...
masa gi rumoh adik ipor kawan....



Pokok-pokok kat pantai nih unik... pohonnya condong mengikut arah tiupan angin...



Untuk nengok lebih banyok gambor Pantai Sepat, sila KLIK AJER KAT SINI....



Quote:
Insyallah pada 21, 22 & 23 Apr nih kawan akan berXPDC ke Taman Negeri Endau Rompin... sesiapa hok berminat bolehlaa call kawan kat 013 - 934 2121 atau email drali@miosh.net
Cerita detail mengenai trip kawan ke sana tahun lepaih ada di sini...


____________________________________________________________________
Setakat nih ada 2 keping gambor hok kawan jual di DREAMSTIME... klik utk nengok gambor besor..




Tuesday, 3-Apr-2007 10:06 Email | Share | | Bookmark
Trip Ulu Tembeling : Entry penutup

Lata Berkoh yg dingin
bincang apa tu...??
Syoknyer mandi kat Lata Rouk
View all 9 photos...
Hari nih kawan nok rangkumkan gambor-gambor sepanjang trip FMDC "Back to Nature" - Ulu Tembeling Trip....

Ini gambor-gambor sekitor perjalanan dan acara mandi-manda di Lata Rouk...
utk ke sana, kami naik bot kecik (3 org satu bot).... dari Kg Bantal perjalanan lebih kurang 40 minit...

Lebih banyok gambor Lata Rouk hok diambik oleh rodong-rodong lain ada KAT SINI... (klik ajer)

Esoknya kami ke Lata Berkoh pulok.... ianya terletok dalam kawasan Taman Negara...
kene ambik permit nok pegi ke sana weh... tapi guide uruskan semer tu...
kiter pergi naik bot kecik jugok (kali nih 4 orang satu bot)... memang asyik pemandangan sepanjang sungai ke Lata Berkoh...
perjalanan pun dalam lingkungan 40 minit jugok...


Lebih banyok gambor-gambor sekitor Lata Berkoh ada DI SINI...

Kat Lata Berkoh nih kawan layan makro pulok... pinjam lens makro Buntalshoot..


Lebih banyok koleksi gambor makro Ulu Tembeling ada KAT SINI weh...

Selepas puas berendam dan ambik gambor kat Lata Berkoh...
kami balik ke Kuala Tahan utk makan tengohari... lepas tu kami pergi ke Canopy Walk pulok... memang beh...


Lebih banyok gambor masa kat canopy walk nih ada DI SINI...

Ini pulok koleksi gambor-gambor sekitor "Highway" Ulu Tembeling...
Sungai ni laa nadi kehidupan penduduk di sini...


OK... Lebih banyok gambor 'riverscape' hok diambik oleh rodong-rodong lain ada KAT SINI...

Overall trip nih memang beh amat weh...
dan hok beh lagi setiap ahli rombongan mendapat beg Deuter sorang satu... memang beh..
terima kasih kpd Aji (Presiden FMDC) hok susoh payoh dapatkan sponsorship....

Terima kasih jugok kepada Dr Jamal yg susoh payoh buat arrangement sehingga trip nih berjaya.... Jazakallah khair...

Lebih banyok gambor ada di 2121studio.com


Quote:
Insyallah pada 21, 22 & 23 Apr nih kawan akan berXPDC ke Taman Negeri Endau Rompin... sesiapa hok berminat bolehlaa call kawan kat 013 - 934 2121 atau email drali@miosh.net
Cerita detail mengenai trip kawan ke sana tahun lepaih ada di sini...

____________________________________________________________________
Setakat nih ada 2 keping gambor hok kawan jual di DREAMSTIME... klik utk nengok gambor besor..




Monday, 26-Mar-2007 13:25 Email | Share | | Bookmark
Pagi yg hening di Kg Bantal, Ulu Tembeling

Kabus pagi...
Kerbau sedang "breakfast"..
Ibu & anak...
View all 5 photos...
Masih lagi berkisor sekitor FMDC Back to Nature : Ulu Tembeling Trip...
Kami bermalam di Kg Bantal... paginyer lepaih solat subuh kat masjid...
kawan, Aji, Dr Jamal & Dr Azizi pakat-pakat ambik gambor kat area padang tu...

pagi tu memang kuat kabusnya... tu hok kawan syoknyer..
kat padang tu memang banyok kerbau...
demeh tengoh breakfast dalam suasana pagi yg hening tu...




Lebih banyok gambor hok diambil oleh rodong-rodong lain ada kat topik Kerbau-scape nih... klik ajer link tu...

Gambor-gambor sekitor trip ke Ulu Tembeling nih ADA KAT SINI...

Kat Ulu Tembeling nih memang ada banyok nama kampung hok "menarik"...
macam Kg Bantal, Kg Gusai, Kg Gol pun ader weh...



[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net