IB Resources FotoPage

By: dR ali IB Resources

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Sunday, 4-Feb-2007 12:25 Email | Share | | Bookmark
Pulau Beras Basah, Langkawi

Hari ni kawan up kan lagi siri Langkawi...
kali nih kawan up kan gambor-gambor hok kawan shoot kat Pulau Beras Basah...

Pulau nih dekat ajer ngan Pulau Dayang Bunting dan Pulau Singa tempat "eagle feeding" tu..
Pulau nih merupakan destinasi terakhir "island hoping" kami...
bot berenti kat pulau nih lebih kurang sejam utk pengunjung mandi-manda... berkelah dan hok sewaktu dengannya..

tapi kawan macam biasalaa... ambik gambor...
Pada kawan... pulau nih memang cantik... pasir pantai dia putih dan halus...
langit pulok membiru hari tu... memang lawo...

Kat pulau nih juga ada chalet dan kedai makan... sesuai juga utk buat family day..
tempat utk buat BBQ pun ader.... buaian ada... nok memancing pun bulih...
jeti dia pun panjang...



Ada banyok gambor hok kawan shoot..... macam biasalaa kan... kalau nok nengok KLIK KAT SINI.....!!!


Friday, 2-Feb-2007 09:53 Email | Share | | Bookmark
Pesta Flora 2007

Alhamdulillah pada Sabtu lepas (27 Jan 07) kawan berkesempatan utk menyaksikan "Floral Parade" kat Putrajaya...
memang merioh amat weh....
rameynye manusia tok terkate... kawan pun sempat laa shoot hok patut-patut ajer..
sebabnye pagi tu kawan attend bengkel "Travel Photography" anjuran LIBUR & Tourism Malaysia...

Ini adalah sebahagian gambor hok kawan shoot..



Lebih banyok gambor ada di 2121studio.com,,, macam biasa SILA KLIK KAT SINI...


Friday, 26-Jan-2007 11:45 Email | Share | | Bookmark
Kera atau monyet...??

Hmm.. gambor-gambor "monkey" nih kawan tembok dekat Pulau Dayang Bunting, Langkawi...
sebenornyer kawan pun "confuse" antare kera ngan monyet nih...
kalau beruk tu senang sikit nok keney... hok ekor kontot dan "punggung" dia meroh tu..

tapi hok kat gambor nih kawan rase kera... tapi bulih jadi orang panggey monyet jugok...
jadi hok maner ser yerk hok betul nyer weh...
kalau monkey tu confirmed betul... hehehehe...



Ader banyok lagi gambor "monkey" nih... macam beser arr... SILA KLIK KAT SINI....

Hmm... ni pulok sajer nok share video lotong kelakor hok kawan jumpe kat youtube...

http://www.youtube.com/watch?v=AW4LTpt6OZY


Tuesday, 23-Jan-2007 09:29 Email | Share | | Bookmark
Terengganu (1) - (1) Pahang, SSINS, K. Terengganu

Alhamdulillah pada Sabtu lepaih, 20 Jan 07...
kawan ker KT utk nengok game Pahang lawan Terengganu...
kedua-dua pasukan memerlukan kemenangan utk mengukuhkan kedudukan dalam saingan MSL07...
namun begitu keputusan seri satu sama yg terhasil...

Terengganu gagal memanafaatkan kelebihan bermain di tempat sendiri serta kehadiran Pahang tanpa 9 pemain tunggak... 3 orang bermain utk skuad negara manakala 6 orang lagi injured...
keputusan seri sudah cukup menggembirakan skuad tokgajah...

Alhamdulillah kali nih kawan berpeluang masuk ke tepi padang utk cover game nih...
walaupun segan ngan set-set photo media hok bawok lens power dan kawan pakey lens cap ayam ajer...
tapi inilah hasil hok kawan perolehi...



Lebih banyok gambor ada KAT SINI... atau sudi-sudi ajerlah melawat tokgajah.com


Wednesday, 17-Jan-2007 05:10 Email | Share | | Bookmark
Pulau Dayang Bunting, Langkawi

LANDSCAPE | PEOPLE | FLORA & FAUNA | TRAINING ALBUM
____________________________________________________________________________
Alhamdulillah, hari nih berkesempatan utk update fotopage kawan nih..
Hari nih kawan nok sambung lagi edisi Langkawi...
kali nih kawan upkan gambor-gambor hok kawan shoot di Pulau Dayang Bunting...

Pulau nih memang lawo... menurut pemandu bot kami tu....
Pulau nih dipanggil "Dayang Bunting" kerana bentuk bukit nih...
cuba tengok betul-betul... macam perempuan mengandung berbaring...



Ok ini pulok gambor-gambor kat Pulau tu dan juga Tasik Dayang Bunting...
hok beh nyer kat tasik tu bulih merase massage kaki oleh ikan-ikan keli...



Untuk nengok gambor besor macam biasalah KLIK KAT SINI WEH....!!!


____________________________________________________________________________
Alhamdulillah salah satu dari 4 gambor hok kawan submit ke Dreamstime.com teloh terpilih utk jualan....

Sila klik logo nih utk nengok gambor tu..


[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net